Over Yoga Mission

Mijn naam is Sandra Welten en mijn missie is om jou in contact te brengen met je lichaam op een milde en liefdevolle manier.

Bewust zijn, meer voelen in plaats van denken en keuzes maken die bij mij passen, dat is waar yoga enorm aan bijdraagt in mijn leven.
Tijdens een dynamische baan als inkoopster waarbij ik veel reisde, was één uur yoga per week heerlijk. Het was fijn om met mijn lichaam bezig te zijn en na een les enorme kalmte te ervaren. Ik had altijd een ´vol hoofd´ wat niet per se vervelend was, want ik zat altijd boordevol plannen, maar ik miste focus. In de hectiek van de dag ging ik door en nam geen tijd om even stil te staan en me af te vragen wat ik echt wilde en voelde, want ik leefde vanuit mijn hoofd en niet vanuit mijn hart. Toen ik me daar bewust van werd, wilde ik graag verandering en werd ik nieuwsgierig naar de achtergrond van yoga. Zo is mijn passie voor yoga ontstaan.

Na een aantal maanden reizen besloot ik om, eenmaal terug in Nederland, de internationaal erkende docentenopleiding voor Vinyasa-Hatha yoga te volgen. Naast Vinyasa-Hatha yoga ben ik opgeleid om Yin Yoga, Zwangerschapsyoga, Zwangerschapscursussen en Herstelyoga na de bevalling en te geven.

In 2018 ben ik moeder geworden van een prachtzoon Tijn en heb ik mogen ervaren dat Zwangerschapsyoga enorm kan bijdragen aan de voorbereiding op dit life-changing event, één groot avontuur met ups en downs. Ik leerde contact te maken met mijn lichaam en kind, kracht opbouwen, angst omarmen, rustmomenten in bouwen en omgaan met alle veranderingen, zowel fysiek als mentaal. Graag wil ik alle (aanstaande) moeders dit laten ervaren.
Na de bevalling vond ik het lastig tijd te nemen voor mezelf en weer kracht op te bouwen nadat mijn lichaam een enorme prestatie had geleverd. Een geschikte yogales waarbij ik dit kon ervaren heb ik niet gevonden en daarom ben ik deze zelf gaan ontwikkelen en geef ik naast Zwangerschapsyoga ook korte cursussen Herstelyoga na de bevalling.

Wat me aanspreekt in het geven van lessen en cursussen is om mijn kennis te kunnen delen en bij te dragen aan het ‘bewust zijn’ van mijn deelnemers, zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling. Stralende, kalme gezichten en ontspannen lichamen (én baby’s) na een les, daar doe ik het voor!

De afgelopen periode heeft me laten inzien dat het ook heel fijn is om online een cursus te volgen. Op je eigen moment en de hoeveelheid tijd en zin die je op dat moment hebt. Vanuit je veilige omgeving thuis, op vakantie, of waar dan ook. Zo kun je je voorbereiden wanneer jij wil en ook na de bevalling je eigen moment kiezen om met de cursus aan de slag te gaan. Alles gebaseerd op een positieve mindset en hoe je dat kan doen, zonder dat het zweverig is.

Op dit online platform met cursussen neem ik je mee op avontuur in het land van zwanger zijn en bevallen. Er is veel (praktische) informatie te vinden en dit programma is veel meer gericht op hoe je (opnieuw) contact leert maken met je lichaam. Al tijdens je zwangerschap om bewust verbinding te maken met jezelf en je kindje, en door dat te leren kun je ook je bevalling voorbereiden en met vertrouwen tegemoet gaan. Door los te laten en te vertrouwen op jouw lichaam. Naast praktische tips gaat het vooral om een moment de tijd te nemen voor jezelf en na te denken over wat je wilt (en niet wilt). Immers een perfecte bevalling bestaan niet maar een ideale bevalling wel. Ik laat je op een bewuste en milde manier inspannen en ontspannen, wordt duidelijk waarom de de ademhaling zo’n enorm krachtige tool is om in te zetten tijdens zwangerschap en bevalling en hoe je een positieve mindset kunt ontwikkelen. Na de bevalling stopt het vaak met informatie die je kunt vinden en wordt je los gelaten om je eigen weg te gaan, terwijl er dan juist rust en tijd nodig is voor herstel, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Tijdens de cursus ‘Dit bevalt me wel’ wordt hier kort aandacht aan besteedt. De ontwikkeling van een online cursus hiervoor is in de maak. Tot nu toe geef ik deze cursussen fysiek, zo’n 4x per jaar. Fijn je te ontmoeten en ik wens je heel veel plezier toe en een voorspoedige zwangerschap en bevalling toe.

Met aandacht je eigen grenzen leren kennen en hierop vertrouwen. Geniet van dit proces, jij bent prachtig!

 

Liefs, Sandra Welten – Founder Yoga Mission